Responsive Image

کنفرانس حکمرانی سنجی برنامه محور دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران


​​​​​​​از آنجا که ارزشیابی عملکرد راهی به سوی بهبود و پیشرفت اقدامات کشورهاست. اهمیت عملکردسنجی در نظام حکمرانی کشور باید به صورت جدی مدنظر قرار گیرد. در همین راستا، «مرکز حکمرانی­ سنجی و ارزشیابی عملکرد سازمان های دولتی» دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، شروع به انجام فعالیت­های علمی، پژوهشی، همکاری با سایر سازمان­های دولتی و خصوصی و برگزاری رویدادهایی در این راستا پرداخته است. اولین رویداد که با عنوان پیش­ نشست دومین کنفرانس ملی حکمرانی دانش ­مبنا؛ حکمرانی­ سنجی برنامه ­محور نیز انجام گرفت؛ دستاوردهای علمی مهمی به دنبال داشت. در این سمپوزیوم با عنوان «حکمرانی­ سنجی در سیستم اجرایی کشور» از جناب دکتر علاءالدین رفیع زاده، مشاور معاون رئيس جمهور و رئیس سازمان اداری- استخدامی کشور، معاون اسبق وزیر کشور و استاد تمام دانشکده مدیریت صنعتی دانشگاه تهران جناب پرفسور علی محقر،  دکتر سید مجتبی امامی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و دکتر سیدحسین رضوی­ پور، رئیس امور اداری و عمومی سازمان برنامه و بودجه، برای سخنرانی دعوت به عمل آمد که سخنرانی­های علمی پرباری در این زمینه صورت گرفت. رئيس سمپوزیوم دکتر علی اصغر پورعزت و دبیر اجرایی سمپوزیوم دکتر بهاره ماه­ بانوئی برگزاری این رویداد را به عهده داشتند. این رویداد زمینه برگزاری رویداد بزرگتر برای آمادگی جامعه نخبگانی و آگاهی دانشجویان با شاخص­های سنجش حکمرانی و حکمرانی ­سنجی انجام گرفت.

در ادامه این رویداد، «دومین کنفرانس ملی حکمرانی­ دانش­ مبنا؛ حکمرانی­ سنجی برنامه ­محور» رویداد مهم دیگری بود که مرکز حکمرانی­ سنجی و ارزشیابی عملکرد سازمان­های دولتی دانشکده حکمرانی برگزار کرد. قرار بر آن است؛ هر چهار سال مصادف با انتخابات ریاست جمهوری کنفرانس حکمرانی­ سنجی برای آگاهی و مشارکت جامعه نخبگانی در زمینه سنجش عملکرد حکمرانان و سازمان­های دولتی برگزار شود. متاسفانه به دلیل سانحه تلخی که برای رئیس جمهور شهید و دولتمردان همراهشان پیش آمد، تاریخ این کنفرانس به ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ مصادف با برگزاری انتخابات زودهنگام و حیاتی تیرماه ۱۴۰۳ تغییر یافت. این گردهمایی نخبگانی مقدمه­ ای برای آگاهی آحاد جامعه و به خصوص دانشگاهیان برای مشارکت مدبرانه و خردمبنا در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود؛ بدین لحاظ که با شناخت معیارهای عملکرد حکمرانی و حکمرانان می­توان به رشد و یادگیری جامعه مدنی قوی کمک کرد و زمینه مشارکت حداکثری در اموری که متعلق به مردم و سرنوشت آنها است، فراهم خواهد شد. 

در این همایش سخنگوی دولت دکتر علی بهادری جهرمی، دکتر مهدی الوانی، دکتر محسن رضایی میرقائد، دکتر پورعزت به ایراد سخنرانی ­های ارزشمند و علمی پرداختند. در ادامه در پنل­های تخصصی از بین ۱۲۰ مقال ه­ای که به سایت کنفرانس ارسال شد، مقالاتی در چند محور اصلی حکمرانی­ سنجی برای سخنرانی انتخاب شدند، در این مرحله نیز استقبال کم نظیری از پنل­ ها صورت گرفت. در بخش اختتامیه نیز دکتر رضا واعظی، دکتر مهدی ضرغامی، دکتر سید محسن علامه و در نهایت خانم دکتر بهاره ماه­بانوئی و آقای دکتر مصطفی زمانیان به سخنرانی و جمع­ بندی کنفرانس پرداختند.

پنل­های تخصصی در پنج محور حکمرانی­ سنجی در عرصه سیاست، امنیت، حقوق و اداره؛ حکمرانی­ سنجی در عرصه آب، انرژی؛ حکمرانی­ سنجی در عرصه سلامت و رفاه و فرهنگ؛ حکمرانی­ سنجی در عرصه نوآوری و فناوری؛ شاخص­ های حکمرانی آینده برگزار شد و از میان مقالات ارسالی، مقالات پذیرفته شده، راهکارهایی ارائه شده است که می­ تواند به هدایت دستگاه­ های اجرایی و قانونگذاری مثل مجلس و مراکز پژوهشی و وزارتخانه­ ها یاری رساند. بدین منظور بورشور توصیه­ نامه سیاستی مستخرج از مقالات کنفرانس چاپ خواهد شد و به سازمان­های دولتی من­ جمله مرکز پژوهش­های مجلس، مرکز بررسی­ های ریاست جمهوری و ... ارسال می ­گردد.






​​​​​​​